اطلاعات پرواز از مهم ترین نکاتی است که یک مسافر قبل از اقدام به خرید بلیط هواپیما می بایست از آن مطلع شود. زمانی که بلیط پروازی را تهیه نمودید، جزئیات زیادی از حروف و اصطلاحات انگلیسی گرفته تا اعداد و ارقام چند رقمی بر روی آن مشاهده می کنید. عده ای از مسافران از کنار این اطلاعات بدون توجه میگذرند و تنها تاریخ و ساعت پرواز را به خاطر می سپارند. اما برای بسیاری مهم است تا با جزئیات برنامه پروازی خود، بیش تر آشنا شوند. با ما همراه باشید تا در ادامه تمامی این اطلاعات را مورد بررسی قرار دهیم.
اطلاعات پرواز شامل چه مواردی است؟
بعد از اینکه از صحت مشخصات خود بر روی بلیط مطمئن شدید، این بار نوبت به سایر اطلاعات مربوط به پرواز می باشد. بیش تر این اطلاعات به وضوح مشخصات مسافر نیست و با ارقام و اعداد به خصوصی نمایش داده می شود. اما به طور کلی به 2 بخش اطلاعات مربوط به پرواز (که در سمت راست بلیط قید شده) و اطلاعات خود بلیط (که در سمت چپ بلیط قید شده) تقسیم می شوند.
اطلاعات پرواز
در این قسمت، مواردی که بیش تر مربوط به برنامه کاری پرواز است، بر روی بلیط درج می گردد. این اطلاعات شامل :
- مبدا پرواز
- مقصد پرواز
- شماره ترمینال
- تاریخ پرواز ( به صورت شمسی و میلادی )
- زمان حرکت پرواز از مبدا
- زمانی رسیدن هواپیما به مقصد
می باشد. این قسمت بر روی بلیط پروازهای داخلی به راحتی قابل شناسایی و خواندن است. اطلاعات پرواز خارجی نیز با اینکه با اصطلاحات بین المللی فرودگاهی بیان شده، با اندکی جست و جو و دقت قابل تشخیص خواهد بود.
اطلاعات بلیط
این اطلاعات همانگونه که پیش تر نیز عنوان شد در سمت چپ بلیط قید می شود. اطلاعات بلیط، بیش تر به ایرلاین و خدمات آن دلالت دارد که عبارت است از:
مشخصات فردی مسافر، مهم ترین بخش
زمانی که بلیط سفر خود را تهیه نمودید، قبل از اینکه به بررسی اطلاعات مربوط به پرواز بپردازید، ابتدا قسمت مشخصات فردی را چک کنید. این مشخصات که شامل نام، نام خانوادگی و شماره ملی مسافر است، مهم ترین بخش هر بلیطی می باشد. درنظر داشته باشید در صورت مغایرت هرکدام از این موارد با مندرجات شناسنامه و کارت ملی، از ورود شما به هواپیما ممانعت به عمل می آید. محل درج این مشخصات نیز در قسمت بالای بلیط می باشد.
شماره پرواز از مهم ترین قسمت های اطلاعات پرواز
زمانی که شما به فرودگاه مراجعه می کنید، می بایست گیت پرواز خود را پیدا نمائید. پیدا کردن گیت تنها از روی شماره پرواز مقدور می باشد. زیرا ممکن است همزمان چندین پرواز به مقصد شما وجود داشته باشد که تشخیص پرواز موردنظر تنها از روی شماره پرواز ممکن است. لذا تشخیص شماره پرواز از روی بلیط و به خاطر سپردن آن امری ضروری است.
نوع ایرلاین
ایرلاین، شرکت هواپیمایی است که قرار است پرواز را برگزار و شما را به سمت مقصد موردنظر هدایت کند. در اکثر بلیط ها (خصوصا پروازهای داخلی) نام ایرلاین عینا به همراه لوگوی شرکت در قسمت اطلاعات پرواز قید می گردد. در برخی از بلیط ها نیز فقط لوگوی ایرلاین در سمت چپ بالای بلیط درج می شود.
مدل هواپیما
در این قسمت نیز مشخصات مربوط به مدل هواپیما قید شده که معمولا برای اکثر مسافران نامفهوم است. اما اگر به شناخت ناوگان های هوایی علاقه مند می باشید، می توان با جست و جوی مدل هواپیما در گوگل، به اطلاعات بیش تری از وسیله ای که قرار است سوار آن شوید، دست پیدا کنید.
بار مجاز از مهم ترین اطلاعات پرواز
یکی از موارد ضروری قسمت اطلاعات که مسافران می بایست در مورد آن اطلاع داشته باشند، میزان بار مجاز برای همراه داشتن در طول پرواز است؛ زیرا همراه بردن اضافه بار مستلزم پرداخت جریمه به ایرلاین می باشد که بعضا سبب اعتراض مسافر می گردد. بنابراین بعد از تهیه بلیط حتما میزان بار مجاز را مدنظر داشته باشید.
نوع کلاس صندلی
از جمله مواردی که از اطلاعات بر روی بلیط قید می گردد، نوع صندلی هواپیما است. این مورد با حروف انگلیسی مشخص می شود که در ظاهر ممکن است مفهوم خاصی در بر نداشته باشد. اگر هنگام تهیه بلیط فراموش کردید از نوع صندلی خود مطلع گردید، در ادامه به شما آموزش می دهیم چگونه آن را از روی بلیط شناسایی کنید.
نمایش صندلی های فرست کلاس در اطلاعات پرواز
بهترین و بیش ترین خدمات پرواز در این صندلی ها ارائه می گردند که معمولا در قسمت جلوی هواپیما و بعد از کابین خلبان قرار گرفته اند. درنظر داشته باشید که ایرلاین های داخلی کشور، این کلاس پروازی را ارائه نمی دهند. زیرا یکی از قوانین آن، الزام ایرلاین به ارائه مشروبات الکی می باشد که در ایران اسلامی ما ممنوع است. اما اگر در جایی بلیطی تهیه نمودید که در قسمت نوع کلاس بر روی آن حرف F و A قید شده بود، یعنی صندلی شما از نوع فرست کلاس است.
صندلی های بیزینس کلاس
این صندلی ها هم از نظر کیفیت و هم از نظر موقعیت مکانی بر روی هواپیما، بعد از صندلی های فرست کلاس قرار می گیرند. با توجه به ممنوعیت ارائه صندلی فرست کلاس، در حال حاضر ایرلاین های ایرانی بهترین خدمات پروازی خود را در صندلی های نوع تجاری ارائه می دهند. نماد اصلی آن در قسمت برنامه اطلاعات پرواز بر روی بلیط ها، حرف C است. اما اگر یکی از حروف J، R یا D را نیز مشاهده نمودید، منظور کلاس بیزینسی می باشد.
کلاس اقتصادی
در پروازهای داخلی، سهم عمده ای از بلیط ها مربوط به کلاس اکونومی یا اقتصادی است. این صندلی ها از خدمات و قیمت پایین تری نسبت به دو کلاس درجه یک و تجاری برخوردار می باشند. صندلی های کلاس اقتصادی در بلیط های پرواز، با حرف Y مشخص می گردد. اما حروف B, H, K, L, G, V, S, N, Q ,O نیز هر کدام به کلاس اقتصادی اشاره دارند.
نحوه نمایش کلاس پریمیوم اقتصادی در اطلاعات پرواز
این کلاس کاری سعی نموده تا خدمات کلاس اکونومی را تا حد زیادی بهبود ببخشد. مثلا فاصله صندلی ها در این قسمت نسبت به کلاس اقتصادی بیش تر می باشد یا امکاناتی از قبیل امکان انتخاب غذا و نوشیدنی را در اختیار مسافر قرار داده است. نماد آن در قسمت اطلاعات بلیط، حروف W و P می باشد.
سایر کلاس های پروازی
علاوه بر موارد قید شده در بالا، کلاس های کاری دیگری نیز وجود دارند که معمولا به افراد به خصوصی متعلق می باشند و با کد مخصوصی نیز قید می گردند. این کلاس ها عبارتند از:
R: کلاس پروازی متعلق به سوئیت ها و کابین های ویژه و لوکس ایرباس A380
F: صندلی مخصوص نوزادان و کودکان زیر 2 سال، که قیمت آن معمولا 10 درصد قیمت صندلی بزرگسالان است.
CH: کلاس کودکان بالای دوسال که قیمت آن معمولا 50درصد قیمت بلیط بزرگسال است.
CL: کلاس مخصوص روحانیون
DP: کلاس مخصوص دیپلمات ها
PG: کلاس مخصوص زائران
CB: در این کلاس پروازی یک عدد صندلی نیز به بار مسافر اختصاص داده شده است.
YGA: کلاس مخصوص نظامیان برای سفرهای کاری و نظامی
بررسی اطلاعات کامل پرواز از رسیپنا
شرکت رسپینا به عنوان یکی از معتبرترین شرکت های مسافرتی در کشور، در کنار خدمات متنوع خود، امکان بررسی اطلاعات برای پرواز مسافران را نیز ارائه نموده است. کافیست در فیلدهای بالای صفحه، اطلاعات مربوط به مبدا، مقصد، تاریخ رفت و شماره پرواز را وارد کنید تا از جزئیات پرواز خود مطلع گردید.
هم چنین در صورت نیاز می توانید با بخش اطلاعات پرواز تلفن فرودگاه مبدا خود تماس حاصل نمائید. با رسپینا، روی زمین نمی مانید.